Welk goed doel kies jij?

Aan het einde van het jaar hebben wij een oproep gedaan om goede doelen aan te dragen die volgens jou een financiële bijdrage verdienen. Hier zijn veel mooie reacties op gekomen. Nu is het tijd om te bepalen welke drie van deze goede doelen wij van een mooie financiële bijdrage gaan voorzien. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Laat het ons weten in onderstaand formulier. 

Het is niet meer mogelijk om te stemmen, houd onze social media kanalen in de gaten om erachter te komen welke 3 goede doelen van ons een mooie financiële bijdrage ontvangen.

Hieronder vind je meer informatie over elk goed doel.

De kloof tussen arm en rijk wordt helaas steeds groter. Het Armoedefonds geeft financiële steun aan lokale hulporganisaties zodat zij hun onmisbare werk voor mensen die in armoede leven kunnen voortzetten.

De mogelijkheden voor gehandicaptensport en dagbesteding in de gehandicaptenzorg wordt steeds beperkter. Gehandicaptensport Nederland zet zich in om sport voor iedereen toegankelijk te maken en verbindt samen met leden en partners vraag  en aanbod met elkaar.

Dit park is door de downburst verwoest en wordt nu door actieve buurtbewoners opgeknapt. Er is een mooi initiatief gaande vanuit diverse partijen om een inclusieve speelplaats in te richten in deze achterstandswijk. Ieder kind, wat ie ook (niet) heeft kan daar samenspelen, ondersteund door mooie toegankelijke speelmaterialen.

De Zonnebloem verbind mensen met elkaar. Zeker in deze tijd van het Coronavirus is het belangrijk dat we omzien naar elkaar. De Zonnebloem is er voor mensen die door hun lichamelijke beperking niet meer zelfstandig activiteiten kunnen ondernemen. Zo organiseert De Zonnebloem gezellige middagen en verschillende activiteiten. Ook bezoeken onze vrijwilligers deze mensen, die veelal eenzaam zijn.

Het doel van de beleeftuin is dat mensen van De Trans en de wijk elkaar kunnen ontmoeten in een aantrekkelijke en stimulerende buitenruimte en daar worden uitgedaagd om te bewegen. Een plek realiseren waar een jong kind kan spelen met losse elementen en muziek naast een cliënt van de Trans die op dezelfde plek geniet van aaibare en geurende bloemen in de beleeftuin.

Kinderen met kanker krijgen na elke behandeling een kraal die bij de desbetreffende behandeling hoort. Elke kraal vertelt een verhaal. De kinderen kijken hier echt naar uit als beloning voor hetgeen ze moeten doorstaan. Dit is elke keer weer een lichtpuntje in de donkere tunnel waarin ze zich bevinden. De kralenketting geeft nadien in de vorm van deze kralen het hele ziekteproces weer.

Stichting Bobbi Bear ondersteunt de hulp aan jonge slachtoffers van seksueel misbruik in Zuid Afrika. De methode die daar wordt gebruikt om seksueel misbruik vroegtijdig op te sporen bewijst zijn werk te doen, en er is zelfs vraag naar bij Nederlandse Scholen.

Stichting Down Syndroom zet zich in om de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom te bevorderen zodat zij zich beter kunnen integreren in de maatschappij en een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden.

Stichting 4Watoto is een ANBI gecertificeerde stichting die wordt gemanaged door studenten die hulp bieden aan straatkinderen en oorlogsslachtoffers in DR Congo. Deze hulp wordt gegeven door lokale inwoners en de normen, waarden en cultuur worden gerespecteerd en behouden.

Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar de oorzaak en behandeling van de spierziekte ALS. Stichting ALS Nederland financiert dit wetenschappelijk onderzoek door mensen en partijen samen te brengen.

Stichting Bliss to Shine zet zich in voor kinderen die in het gezin dealen met kanker. Ze onderscheiden zich door zich in te zetten voor de naasten in het gezin, helaas is dat een vergeten doelgroep. Kanker heb je niet alleen.

Door de enorme woningnood zijn er mensen die in auto’s wonen of zwervend bij familie en vrienden aankloppen. Stichting De Schuilschuur creëert extra slaapplekken waar deze mensen kunnen overnachten.

Stichting JET richt zich op het verlenen van financiële en praktische steun aan mensen die aan kanker lijden, zodat deze mensen kunnen starten of bezig kunnen blijven met de beoefening van een sport gedurende de ziekteperiode.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld biedt deze kinderen kansen om wel mee te kunnen doen aan deze activiteiten en zich te kunnen ontwikkelen.

Stichting Living Memories zorgt voor een blijvende herinnering aan een kind dat komt te overlijden. Ze maken een videoreportage van het gezin op een normale dag in de natuurlijke omgeving. Dit is heel waardevol voor de verwerking van levend verlies bij kinderen die komen te overlijden.

Marijke Zaalberg uit Westerbork heeft van deze stichting haar levenswerk gemaakt en geeft de armste kinderen in Haïti een kans op onderwijs, maar ook een gratis maaltijd als ze op school zijn. Ze steunt de kinderen maar ook de gezinnen door tevens huisjes te laten bouwen. Het geeft de allerarmsten een kans in de toekomst.

Stichting Theo de Wit richt zich op het verbeteren van de positie van kansarme personen en gemeenschappen in Sri Lanka, in het bijzonder die van kinderen en gehandicapten, door onder andere het bieden van educatie en financiële steun.

Met de enthousiaste inzet van vele betrokken vrijwilligers blijft Stichting Vier het Leven ondanks de beperkingen van afgelopen tijd in verbinding met vele, vooral alleenstaande, ouderen. Zodra dat weer kan zorgen ze met oprechte aandacht voor prachtige belevenissen om naar uit te kijken, samen te beleven en over te verhalen. Zorgeloos uitgaan voor 80+. Alleen al in Assen genieten hier 260 ouderen enorm van.

Een zestal enthousiaste kerels gaan in november 2022 twee ambulances en een auto met zoveel mogelijk medische apparatuur via land naar Gambia brengen. Voor de aanschaf van de ambulances en de medische apparatuur zijn zij een behoorlijk bedrag nodig. Elke hulp hierbij is welkom.

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Geïnspireerd geraakt?
Neem contact op

Maak een afspraak!

we nemen z.s.m. contact met je op

Aanmelden

(Gratis) Demo MEEPLE